Snídaně a brunche: Kam v Brně na anglickou snídani

Anglická snídaně je základ kvalitní snídaňové nabídky. Vypečená slanina, sázená vejce, párečky. Na menu brněnských kaváren se však anglická snídaně nevyskytuje automaticky a je potřeba důkladnější průzkum, kde na ni narazíte. Dávám sem TOP 10 svých osvědčených tipů.

Podnik cafe bar je osvědčená adresa a léty prověřená snídaňová destinace. Najdete ho nad Zelným trhem a když nebudete vědět kam, tady dostanete kvalitní anglickou snídani vždycky (už od 8 ráno).

Veroni cafe & chocolate je jeden z hidden gems. Tuhle kavárnu najdete na Gorkého, kousek od Obilního trhu. Otvírají v 8 ráno a ta snídaňová nabídka je skvělá. Ještě o ždibec víc než anglickou snídani miluju jejich americké lívance se slaninou, vejcem, javorovým sirupem a borůvkama. K tomu tady na vás shlíží obrazy Gustava Klimta. Moje srdcovka.


Kavárna Liselotte servíruje bez pochyby nejbohatší Full English Breakfast v Brně. Stěží se vejde na talíř i do vašeho žaludku. Jediné mínus: otevírají až v 9 hodin. Hledejte je na Kapucínském náměstí.

Marmite cafe je další ze skrytých pokladů. Zapamatujte si ho, až se budete pohybovat v okolí Hrnčířské. Mají tu dobré kafe od QB coffee a ucházející snídaně. Tuhle kavárnu doporučuju objevit! Mají otevřeno už od 8 hodin a v interiéru můžete pohodlně zapadnout do měkkoučkých křesílek.

Cafe Placzek je další zaručený tip. Když chci někoho vzít na snídani v Brně, většinou skončíme tady, protože nabídka je široká, otevřeno je od 8 ráno a všemu tady kraluje nádherný interiér a ještě lepší výhled na minoritský klášter.

4pokoje jsou takový gastronomický chameleon. Klasickou English Breakfast nemívají ve stálé nabídce, ale na slanou snídani se sem rozhodně vyplatí zajít. Mají třeba Benedikty nebo lívance s cheddarem. K tomu spoustu lásky od osmi ráno.

Kavárna PF cafe trochu klame tělem a není tak malá, jak se při pohledu na malý domeček pod kostelem sv. Michala jeví. Zajděte se přesvědčit a dejte si jednoduchou anglickou snídani, nebo vyberte něco jiného z nabídky. Otevírají 9:09 ráno.

Maybe coffee bistro je vynikající (nejen snídaňová) kavárna na Vídeňské ulici kousek od Nemocnice Milosrdných bratří. Už jsem párkrát jela lán cesty, jen abych snídala tady, protože to prostě stojí za to! Otevíračka v 8 hodin přes týden, o víkendu od 9.


Cafe Podnebí je léty prověřená klasika. Nádherné venkovní posezení pod Špilberkem, otevíračka od 8 ráno a pikantní anglická snídaně, kterou vám naservírují do jedné odpoledne. Párkrát už jsem si na ni zašla na oběd, takže doporučuju všem, pokud budete mít chuť na něco menšího a zároveň zatoužíte po krásném prostoru, určitě je Podnebí správnou volbou.

Posledním tipem z této sady je kavárna Cat café v Černých Polích poblíž vily Tugendhat. To je takový můj hood 🙂 Dostanete tady fajn anglickou snídani za přívětivou cenu a navíc v hezkém prostředí.